Ugglapraktiken 08-642 51 62
Lisa Uggla - 070-202 03 04
22 februari

Sovmorgon till 08! Snabbfrukost från den dignande buffén; vi skulle snabbt på bussen för tio timmars färd till Mandawa!

På vägen stannar vi i en liten by för fruktinköp. Jag får direkt ögonen på en fantastisk Bollywood-poster som hänger i ett av de minimala stånden. Går fram och köpslår (med kroppsspråk och lite fantasi går det mesta). Får dock klart för mig att planschen hör till inredninen och är inte till salu. Men – i Indien går det mesta. Efter en stunds ytterligare förhandling är vi nöjda bägge två!

27 februari

Sista dagen med gänget! För mig alltså, resten av gruppen ska vidare till Varanasi. Känns lite vemodigt; under de här drygt 10 dagarna har vi blivit mer sammansvetsade än jag hade kunnat tro. Mixen av människor har varit förträfflig, Också möjligheten att välja om kan vill vara social eller gå sina egna vägar.

Det blev en värdig avslutning för mig, efter frukost bar det nämligen av till Taj Mahal. Förväntningarna var stora; ännu en byggnad med såväl en faschinerande historia som en häpnadsväckande arkitektur. Och den här gången visste vi ju att motivet skulle finnas där, till skillnad från vissa djungeldjur som måste spåras upp.

Efter besöket begav vi oss till ett stenhuggeri där man använde sig av samma typ av steninfattningar som Taj Mahal. Här kunde man shoppa allt från skärbrädor till bordsskivor på flera 100 kg. Ännu en gång fick man ”fönstershoppa” medan snålvattnet rann. Jag förverkligade dock min plan att förse mitt hem med en Buddha-staty. Nu blev det inte Buddha men dock Ganesha, elefantguden som Kjell gärna talar om. En lagom stor marmorpjäs som jag insåg att jag inte skulle kunna ta i min packning!

Efter ännu en innehållsrik dag tog Ritva och jag oss till tågstationen för vidare färd till Delhi. Resten av gänget skulle senare äntra nattåget för att ta sig till Varanasi.

På stationen mötte bärarna upp, De lassade upp våra väskor på huvudet (45 kg balansakt) och promenerade obekymrat upp och ned för långa trappor mellan perrongerna på stationen. Någon extra ”hållningsträning” behövs inte där..

Väl i Delhi mötte Vichal, Kjells platsansvarige, upp. Lyxigt att vara så omhändertagen! Och ännu bättre, han ska skicka hem statyer, överkast och div. annat som skulle få min packning till oanade viktnivåer. Nu väntade nästa del av resan, Poovar Island Resort. Somnade nöjd.

Gå vidare till del 3