Ugglapraktiken 08-642 51 62
Lisa Uggla - 070-202 03 04
30 dec

Äntligen! Efter att ha sovit mig igenom nio timmar på flygplan och två timmar i taxi anlände jag till Mae Phim. Här huserar Liselotte, min kompis ända sen gymnasiet, och Lingling hennes dotter och tillika min guddotter. 2008 investerade de i en nybyggd bostadsrätt i ”Seaview Condominium”, och nu är Thailand destinationen ca tre gånger om året.

Mae Phim är en liten fiskeby belägen på Thailands östkust, drygt två timmar med bil söder om Bangkok. Här ligger stränderna fortfarande ganska oexploaterade. Känns ovant och exklusivt att vara ensam på en kilometerlång beach! Men frågan är hur länge till. Det växer snabbt upp liknande bostadsrättskomplex i Thailands ”orörda pärla”.  Här finns det turistpotential! Grannön Koh Samed till exempel ligger på samma avstånd från Bangkok men är betydligt mer känd ur turistperspektiv.

En lugn fiskeby i Thailand i 14 dagar, vadan detta? Lite (eller mycket) avkoppling står högst på kravspecen. Hösten har varit.. ja, intensiv är ett understatement, med en massa nya projekt på jobbet. Resultatet av det kommer att bli mer friskvård till folket. Nu tänkte jag förse mig själv med dito!

Inte oväntat står behandlingar högt på listan. Så direkt efter att ha installerat oss i vårt rum på ”Princess Beach Resort & Spa”, granne med Liselottes Seaview, gick jag till receptionen för att beställa tid. Perfekt att bo på ett spa! Tillägget ”spa” visade sig dock bara vara ett snyggt suffix, så vi fick ge oss ut i byn på jakt.

Med Liselottes hjälp hittade vi vägen till den närmaste lilla kliniken. De mest akuta var fötterna vi startade upp med varsin pedikyr. En timme senare hos ”Tararin” hade fossingarna fått hyfsad strandstatus.

Liselotte kan östra Thailand på sina fem fingrar, en perfekt ciceron. Inte minst vad beträffar restaurangutbudet. Premiärkvällen blev det genuin thaimat, en liten restaurang med njutmat som få turister hittade till. Den heter Kum Sing Restaurant (คำสิงห์โภชนา). Vi fick lagom stora ”smakportioner” av mycket. Små thaistyleköttbullar (mamma Scan släng dig i väggen) och späda krabbor med en fantastisk sås där man tuggade i sig skal och allt. Suverän start.

Kuriosa: vid vårt bord fanns också två unga ryska par. De var nästan mer fascinerande än maten. Under deras lugna och sympatiska (tror jag) konversation gick ett helrör Tequila laget runt. Vid middagens slut var flaskan dito, utan att det på något sätt märktes i deras beteendemönster eller samtalston. Där ligger man i lä (tack och lov)!

Sedan for vi raka vägen till hotellrummet där jag fortsatte att ta igen ”sömnskuld”, det blev 10 timmar till!

Del 2
Se fler bilder här.