Ugglapraktiken 08-642 51 62
Lisa Uggla - 070-202 03 04
På distans i Barcelona!

Jag har länge funderat på att tillbringa delar av min tid ”på annan ort”. En bra lösning för mig som kan jobba alldeles förträffligt på distans.  I höstas bestämde jag mig äntligen för att starta med två veckor i Barcelona. Det finns många skäl till projektet och valet av stad.

Jobba effektivare. Jag är nog inte ensam om att tycka att för mycket tid går åt till möten, transporter och outnyttjade tidsslattar. Två veckor med dator och telefon/Skype, två veckor med möten irl känns som en optimal lösning för mig.

  1. Barcelona är en stad som faller mig i smaken. Förutom maten, kulturen, beachen, naturen, de karakteristiska stadsdelarna etc. så tilltalas jag också av livsstilen. Människornas sätt att vara och leva. Tror det passar mig som har ett högt tempo till vardags. Här tar man det lite lugnare samtidigt som man sätter värde på livets glädjeämnen.
  2. Börja på nytt. Jag känner bara en person i Barcelona. I den här staden kan jag disponera mycket tid för mig själv och kanske sakta men säkert bygga upp något nytt. Känns spännande.
  3. Balnearios. Katalonien är berömd för sina anrika ”span” som är sprungna ut källor med hälsosamt thermalvatten.  Ett balnariobesök är ett genuint katalanskt sätt att löga sig, koppla av och få olika typer av behandlingar. Något jag är svag för.
  4. Min kompis i Barcelona (se punkt två). Anna-Carin Cleryd driver sedan många år ett framgångsrikt företag (Provotum) som arrangerar främst konferensresor för företag. Här finns synergipotential.
  5. Många intressanta boendealternativ via Airbnb, som jag fick tips om från min kollega Birgitta.
  6. Om tycke skulle uppstå på allvar; det går att komma över centralt belägna lägenheter till hanterbara priser.
  7. En resa till Barcelona var planerad. För ett år sedan bokade nämligen min bror bord på Celler de Can Rocas i Girona strax utanför Barcelona. Restaurangen anses vara en av världens bästa. En once-in-a-lifetimeupplevelse som ju hade potential att bli en bra upptakt till min vistelse.

Allt sammantaget; detta gick inte att missa. Jag valde ut två boenden via Airbnb och bokade biljetter.  Försöket kunde ta sin början!

 

24/3-7/4 2014

”Utlandstjänstgöringen” får en smakstart

Airbnb kände jag inte till innan min kollega Birgitta nämnde att hennes dotter gärna anlitade dem. Sedan dess har jag tagit del av företeelsen på många sätt. Dels genom att inse att grundarna är föregångare inom ”shared economy”; privatpersoner gör det institutioner som till exempel hotell gjorde tidigare. Verksamheten är världsomspännande och mycket omfattande. Och värdefull! Värderad till 10 miljarder dollar.

Nåväl den typen av spekulationer får kanske Google stå för. Jag nöjde mig med att investera i boenden. Först på Carrer de Mallorca i Example hos sympatiske Antonio. Här fick jag ett stort rum med en egen balkong. Det passade mig perfekt på det var tyst och hade en arbetshörna.  (Lite längre fram ska jag ge dig exempel på motsatsen..).

Jag installerade mig och tog mig dagen efter till Girona för ett restaurangbesök vi bokat ett år tidigare. Det är nämligen den genomsnittliga väntetiden på La Celler de Con Rochas, en restaurang som rankats som världens bästa.

Jag hade bestämt mig för att låta fötterna få jobba rejält under denna resa (kan behövas om man ser till det planerade matintaget i Girona..) så det blev en långpromenad till tågstationen. Barcelona är en promenadvänlig stad även för mig som lidet av kronisk dåligt lokalsinne. Det gäller bara att ha koll att man befinner sig på samma väg som planerat när man passerat de ibland väldig omfattande gatukorsningarna..

Det gick smidigt med tåget. Dock ett tips; byt tåg och fortsätt till XX. Billigare och trevligare än taxi!

Min bror hade bokat boende på Balneario Vichy Cattelin. Smakstart för mig alltså! Efter en cava tog jag mig till thermaldelen och tillbringade ett par timmar i olika pooler och saunas innan det var dags att svida om inför once-in-a-lifetime-restaurangbesöket.

Bild 2

Resten är dagboken kommer att vara i bilder med vidhängande kommentarer. Välkommen att insupa Barcelonaatmosfären! Har du frågor eller kommentarer är du välkommen att mejla.

Galleri: Barcelona 2014

¡Hasta luego!

Lisa Uggla