Ugglapraktiken 08-642 51 62
Lisa Uggla - 070-202 03 04Turkiet, Kas; äventyr och avkoppling juli 2010


Kas är en Turkisk by på Medelhavskusten, okänd för de flesta inklusive mig till för några månader sedan. Blev förevisad en artikel om ”en oupptäckt pärla” och kände att det kunde vara skönt att slippa svensk skyltning, tilltal etc på chartermålet Så jag slog till!

Framme på Dalamans flygplats, där allt för övrigt fungerade föredömligt smidigt och snabbt, konstaterade jag att ingen resebyråpersonal skulle finnas på plats i byn. De koncentrerade sig på de mer uttalade turistmålen Marmaris etc. Ett gott tecken!

För att ta sig till Kas krävs 2,5 timmar på buss på slingrande vägar genom Taurusbergen. Efter en timme på bussen rastades vi och fick chans att provsmaka det turkiska ölet Efes (som visade sig dominera marknaden totalt). Mycket läskande! (Den lilla bussförsamlingen gick i gemensam tropp direkt till tavernans TV där bronsmatchen Tyskland-Uruguay pågick för fullt. Under vår korta paus gjordes två mål. Ingen vågade be chauffören om extra rasttid även om jag tror flera var sugna..)

Vi nådde Kas och Hotell Club Phellos i nattens mörker. Väl på balkongen där jag kunde skönja havet och båtars  lanternor, imponerande bergsmassiv, lugna gränder och inte åhöra ett enda ”fylleskrän”, kände jag att det nog kunde bli en bra plats för återhämtning!

Kas forts