Ugglapraktiken 08-642 51 62
Lisa Uggla - 070-202 03 04Kerala ayurveda 2011 del 8


Miljö, standard och relaxpotential

Rajah Hospital har tre anläggningar, där samtliga uppförts med turisters behov och förväntningar som ledstjärna (se vidare nedan). Mig passade Rajah Islands nivå alldeles utmärkt. Ingen lyx, men helt, rent och rejält i rummen och bungalows. Vill man ha mer sofistikerade alternativ kan Rajah Beach erbjuda det.

Entrén till ett fridfullt sjukhus

Redo för pudermassage

Öns sjukhus är anlagt 2001. Sjukhusbyggnaden har en atmosfär som inbjuder till lugn. Öppna ytor, och då menar jag öppet mot naturen utanför. Stora bekväma behandlingsrum och rejäla behandlingsbänkar av trä. Rummen behöver vara anpassade i storlek utefter att massagen oftast utförs dubbelhändigt. Viloutrymmet efter behandlingarna använd också som behandlingsplats. Härligt att ligga på en stor altan och titta ut mot ön!

Ingen stressrisk mellan behandlingarna

Juiceservice i hängmattan

Söker man avkoppling och total befrielse från störningsmoment från den ”yttre världen” kan det inte bli bättre än så här, på en ö med resorten som enda markägare. Miljön ber om att man ska  glömma allt som börjar på s och slutar på tress. Här återhämtar man sig, blir omhändertagen och fyller på med energi. Under behandlingarna, vid/i poolen, i hängmattan, i den lugna samvaron med de andra gästerna.

Man måste dock klara av att koppla av utan att ligga i solen större delen av dagen,  träna hårt eller beställa en rom och cola. Allt detta är förbjudet eller olämpligt. De flesta stannar minst två veckor, ofta längre. Man leds successivt in i en annan livslunk, med uppstigning 06 och läggdags 21.

En ”örtmousse” innan läggdags!

Gå vidare till del 9