Ugglapraktiken 08-642 51 62
Lisa Uggla - 070-202 03 04Kerala ayurveda 2011 del 6


9-17/1 Resumé

Då jag ju redan skrivit två dagböcker från tidigare ayurvediska äventyr gör från och med nu en liten sammanfattning av mina upplevelser och intryck.

Plötsligt var 12 dagar som bortblåsta! Tiden kan gå väldigt snabbt även om man inte fyller den med möten, arbete och pappersvändning, utan ”softar” i en stilla lunk. Dagarna på Rajah Islands har definitivt lämnat ett positivt helhetsintryck. Beträffande min lilla huvudåkomma gick läkningsprocessen i dur.  Varannadagsbesök för omläggning hos det sköna gänget på Charity Hospital gjorde susen. Efter sista besöket och stygntagning kunde jag på resanas sista dag äntligen slutas att förväxlas med en Stureplansglidare med ”fläskkotlett”!

Sådan förplägnad var det för övrigt ont om på vegetariska Rajah. Jag kunde riktigt känna kilona rasa, och min diet resulterade i fem förlorade (men ej saknade) kilon. En av gästerna behövde gå upp det dubbla, kan tänka mig att det blir en större utmaning. Jag känner mig synnerligen utvilad och i bra form. Dock längtade jag efter ett lite mer normalt matintag inte minst för att kunna börja träna igen! Ska  också bli trevligt att dricka något annat än örtvatten och te.

Jag är en rastlös skäl som kräver omväxling, aktiviteter och variation. Därför är tacksam att jag samtidigt har potentialen att med lika stark intensitet ge mig hän till denna livsföring (under en begränsad tid). Jag vet att jag inte kommer att leva ”slaviskt” efter ayurvedisk ordning, men visst kommer vissa av doktorns råd vid ”final consultation” att plockas upp!

Mycket superlativer, några baksidor?
Massagen är ayurvedisk, mycket olja, inte så djupgående. Den typen av massage hör normalt inte till mina favoriter. Jag försökte släppa tankarna på svensk klassisk massage och se till helheten i behandlingarna, och massagen som en del i hela upplägget. Dock ska tilläggas att det fanns undantag, massörer med en rätt kraftfull stil.

Jag visste vad som väntade men för många kan det bli en väldigt stor omställning i livsstil, speciellt om man kommer hit utan sjukdomsdiagnos utan för att upprätthålla och förebygga. Sovmorgnar etc existerar inte, man får finna sig i att att inte sola, bli purrad 06, släppa jämförelser med andra semestrar och ge sig hän!

De flytande medicinerna smakar skunk, men förstår jag saken rätt kommer de så småningom att prioritera tabletter och kapslar.

Bada i havet går inte för sig, strömmar sätter stopp för det.

Rastlöshetsvarning för personer med den läggningen, då det helt enkelt inte finns nåt annat att göra på ön an att må bättre! (Kan man sedan som jag adaptera till det nya är ju inte det heller något problem!)

Gå vidare till del 7