Ugglapraktiken 08-642 51 62
Lisa Uggla - 070-202 03 04Beijing nyår 2010 del 5


1/1 Muren; måste med mersmak!

Redo för wall-walk

Men vätska och varma öron kommer man långt

Eftersom ingen av oss, inte ens Lingling, sov över tolvslaget så fick vi lite sovmorgon. 11.00 väntade den välputsade svarta Passaten på att köra oss till Kinesiska muren. Vi valde en plats som inte är lika turistutsatt som Bandaling, nämligen Mutianyu i Huairou county 90 km från Beijing, en 2250 m lång granitsektion. Vi blev smidigt upptransporterade i cable car och påbörjade en mycket behagliig vandring på muren. Vädret visade sig från sin allra bästa sida, vindstilla och soligt. Kinesiska muren  är verkligen en stor upplevelse under Beijingbesöket. Tänk att ha sin dagliga powerwalk förlagd till den!

Kiwi fotogenique

På nedvägen fastnade vi vid ett stånd med torkade frukter och nötter. Min kamera blev lika mycket kompis med utbudet som mina smaklökar. Estetiskt godis! Efter att ha testat igenom sortimentet fastnade jag för torkad och sockrad ingefära. En läcker smakbrytning, även om ingefärans hälsobringande egenskaper får sig en törn.

Lasse har ju en feblesse för Beijings utbud av kontinentala kök, det finns många intressanta italienare till exempel. Efter kvällens träningspass var en riktigt god italienskt meny prydligt levererad i kartonger. Gillar man variation gillar man Kina!

Gå vidare till del 6